Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Játékleírások

 

FIFA 13

A FIFA 13 példátlan valószerűséggel adja vissza a futballpálya drámai és kiszámíthatatlan eseményeinek hangulatát. A játék legújabb verziójában a labdáért folyó küzdelem az egész pályára kiterjed, a játékosok védekezésben és támadásban egyaránt teljes körű szabadságot élveznek. A FIFA 13 öt lényegi, játékmenetet érintő újdonságot vonultat fel, forradalmasítja a mesterséges intelligenciát, a cselezést, a labdakezelést és a test test elleni küzdelmet, így a sorozat történetének legsokrétűbb és legteljesebb szolgáltatáscsomagját kínálja a felhasználóknak.

 

 

 
 

 

Borderlands 2

A fejlesztők elmondása szerint immáron öt évvel járunk az első rész történései után, mikor egy Handsome Jack nevű figura megszerzi a Hyperion Corporationt, és azt állítja, hogy ő az, aki megnyitotta a kaput Pandora világára. A játékos feladata, hogy békés bosszúálló jelleggel mindezt eszközt felhasználva lenyomja Handsome Jack urat, és megállítsa a hazugságok terjedését. De a bosszúálló játékosok élete nem csak játék és mese, mert Jack bácsinak tucatjával állnak otthon lezsírozva harci robotok, melyek jelentősen megnehezítik a vállalkozó kedvű próbálkozók dolgát. Van például egy igen tekintélyes méretekkel rendelkező robot, melynek legfontosabb elfoglaltsága, hogy kisebb, eltérő feladatokat ellátó robotokat potyogtasson ki magából, ezzel is bosszantva a játékost. A Borderlands 2 különböző funkciójú robotjai nagyon jól fognak összedolgozni, és ennek okán a harctéri helyzet sohasem lesz statikus, ezzel is megnövelve a kihívást, illetve biztosítva a hosszabb távú szórakoztatást. De nem csak mechanikus szerkezetek ellen kell majd bizonyítanunk, hiszen Pandora világában szinte minden, ami mozog, és nem mi magunk vagyunk, azt tűzte ki fő célul, hogy az életünkre törjön. A mélységből rusnya szörnyek törnek az életünkre, de ha ők nem lennének elegek, még a helyi banditákat is le kell nyomnunk, így ez a világ sokkal veszélyesebb, mint az első részben volt. Fontos változás még, hogy immáron nem csak a sivatagi környezet lesz a jellemző, hanem elugorhatunk az északi havasokba, vagy éppen vehetünk egy forró láva fürdőt, ha kedvünk tartja.

 

 

F1 2012

 

 Talán nem véletlen időzítette mára a Codemasters az F1 2012 bejelentését, hiszen a hétvégén startol el az autósport királykategóriájának idei szezonja. Az Ausztrál Nagydíj első szabadedzését megelőzően árulta el az angol brigád, hogy szeptemberben jelenik meg a játék PC-re, PS3-ra és Xbox 360-ra.

Emellett már az is biztos, hogy az elkövetkezendő években ismét ők birtokolják a Formula 1 jogait. A játék új fícsöre a Young Driver’s Test mód, melyben egy zöldfülű tesztpilóta bőrébe pattanhatunk. Fontos útmutatókat kapunk arra nézve, hogy miként kell kezelni egy F1-es autót, és milyen kihívások várnak ránk a bajnokságban. Új funkciókkal, széles körű technológiai és játékmeneti fejlődéssel érkezik az F1 2012, kompetitív és kooperatív többjátékos lehetőségekkel. Csekkoljátok az első előzetest!

 

 

 

 

Pes 2013

 

 

A PES 2013 az idén megpróbál előnyhöz jutni vetélytársával, a FIFA 2013-al szemben, ugyanis egy héttel előtte fog megjelenni. A Konami bejelentette, hogy a PES idei kiadása szeptember 21-én jelenik meg PC-re, PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra. A FIFA 13-at EA Sports szeptember 28-án adja ki Európában. A PES további verzióinak (3DS, PSP, PS2 és Wii) megjelenési dátumát csak később fogják közölni. A PES az Egyesült Királyságban kétféle fémtokos limitált kiadásban is megjelenik, melyek közül az egyik Manchester United témájú. Az előrendelők Champions League Match Balls letöltési kódot kapnak. 

Egyes kritikusok szerint a sorozatnak sikerült megújulnia, az új PES levedlette a régi konzervativizmusát, és sikerült kinőnie azokból az alapvető dizájn hibákból, melyek sok éven át kísértették. Kérdés, hogy mindez ez elég lesz-e ahhoz, hogy a PES ha lehagyni nem is, fogja, de hogy utolérje vetélytársát, a FIFÁT, amely az utóbbi időben igencsak maga mögött hagyta.

 

Dead or alive 5

 

A hivatalos bejelentés előtt kiszivárgott az alábbi videó, így mostantól nem titok, ki lesz az újabb karakter, aki Rig után csatlakozik a Dead or Alive 5 szereplőihez. Mila az MMA (Mixed Martial Arts, vagyis Vegyes Harcművészetek) szakértője, akit a héten kívánt bemutatni a Tecmo, ám egy bakinak köszönhetően kikerült az internetre a prezentációs videó. Lássuk tehát Milát akció közben:

 


 

 

NBA Live 13

Mozgásban is megmutatta magát az NBA Live '13.

Hamarosan visszatér a korábban kimondottan népszerű, ám a 2K Sports sorozata mellett végül kimúló NBA Live sorozat. Az idei kiadás, az NBA Live '13 címet viseli és ma megjelent a neten egy korai alfa-verzió a programból, mely azonban még így is érdekesnek tűnik.

 


A fent látható, közel 10 perces jelenetben a Miami Heat és az Oklahoma City Thunder mérkőzését láthatjuk. A szivárgás után az EA Sports rögtön kiadott egy nyilatkozatot, mely szerint ez a változat egy több hónapos verzió és nem tükrözi a majdani végeredményt. Az NBA Live '13 október 2-án jelenik meg. 

 

 

Angry Birds Trilogy (kinect)

 

A disznókkal hadakozó madarak végre berepülnek konzolokra is! A játékot Kinect- és StreetPass-támogatással szerezheted be 360-ra, ebben a minden igényt kielégítő, Angry Birds trilógiát tartalmazó csomagban.

A gyűjtemény sok-sok meglepetést tartogat - még a veterán játékosokat is érik meglepetések. Az Angry Birds Trilogynappalidba hozza a poénokkal teli tollas-csúzlizgatás élményét, a mobiltelefonos, illetve PC verziókat követően.

Angry Birds Trilogy Xbox 360 Screenshot

  • Ez a remek csomag magába foglalja az Angry Birds, az Angry Birds Seasons valamint az Angry Birds Rio játékokat, melyeket a Rovio fejlesztői bónusz átvezetőkkel és kismilliónyi extrával fejeltek meg,

  • A játékokat végre HD felbontásban, gyönyörű  grafikával játszhatod - ebben a verzióban már a hátterek is animáltak,
  •  Az újdonsült világítási technika csak kellemes adalék, a csodás összkép mellé.

 

 
 

Madden NFL 2013

 

 

Szeptember 5-én végre elstartolt a 2012-es szezon, így idén sem maradhatunk Madden NFL nélkül. Szerintem nem kell bemutatnom, hogy Amerikában mekkora kultusz övezi eme sportágat. A Super Bowl (NFL döntője) meg szinte egyenesen nemzeti ünnepnek számít odaát. A Super Bowlról annyit röviden, hogy évente csak az Egyesült Államokban több mint 100 millióan(!!!) nézik végig a televízióban. Akinek volt már szerencséje hozzá, az tudja, hogy mekkora gigászi showról van szó.
  

Sajnos sokakat az első ránézésre kaotikusnak tűnő játékmenet és a sűrű játék megszakítások riasztanak el. Viszont aki hagy neki egy kis időt, azt garantáltan úgy fogja magába szippantani, hogy észre sem veszi. Na, de ideje belevágni a lecsóba, és nézzük, mit kínál nekünk az idei Madden game, a Madden NFL 13, amiből már megjelenését követő 24 órában 900 000(!!) darab lelt gazdára.

 

 

 Assaissin's Creed 3

 

Eljött az idő, hogy ismét színre lépjenek a Templomosok és a Bérgyilkosok, ám ezúttal egy újabb korszakban és egy új földrészen vívják véget nem érő háborújuk legújabb csatáját. Az Assassin's Creed III-ban megtudhatod, hogy ki volt Desmond Miles őse, aki az amerikai függetlenségi háborúban is részt vett és jelentős szerepet vállalt a Bérgyilkosok történelmében.

 

Igen, az Assassin's Creed III egy teljesen új földrészre, Amerikába, kalauzol el téged, ahol a XVIII-ik század második felében játszódnak az események, méghozzá egy félig angol, félig indián Bérgyilkos főszereplésével. A történet 30 évet fog felölelni, mely az 1753-as évtől egészen 1783-ig tart. Ráadásként olyan jelentős események részesei lehetsz, mint az amerikai függetlenségi háború, vagy a boston-i teadélután.

Az új környezet és új főhős megannyi újdonságot fog magával hozni az Assassin's Creed III-ba, hisz az indán neveltetés következtében a Connor leginkább az általa jól ismert indián harci szekercét és íjat használja, de természetesen a kor modern fegyverei sem ismeretlenek számára. Ráadásul a megváltozott környezet más lehetőséget is rejt. A XVIII-ik századi Amerika merőben más, mint a XVI-ik századi Róma vagy Isztambul. New York és Boston városa kisebb, nem annyira modern, valamint a kalandok nagy része a vadonban, a természetes tájakon játszódik, ahol a hatalmas erdők uralják a terepet. Immáron már itt kell bizonyítanod és túlélned!

 

 

 

 

 

RESIDENT EVIL 6

Idén új epzióddal jelentkezik a Resident Evil széria, ami több ponton is eltér majd a korábbiaktól. A Resident Evil 6 mondhatni a korábbi részek egyvelege, ugyanis egyaránt találhatunk benne túlélőhorroros és akciódús jeleneteket is. A történet az eddigi információk szerint két szálon fut majd a történet, egyik területen Chris Redfieldet irányítjuk, amint Kínában igyekszik pusztítani a terroristatámadások hatására kialakult fertőzés áldozatait, míg az Egyesült Államokban Leon S. Kennedy birkózik meg az örjöngő, regenerálódó, fegyverviselésre és az emberi beszéd megértésére képes élőhalottak hadával. Végre már nem kell egy helyben állnunk ahhoz, hogy tüzelni tudjunk, sőt, akrobatikus mozdulatokra is képesek leszünk.

 


 

 

 

Medal of Honor Warfighter

 

 

A közvetlenül a Nemzeti Parancsnokság irányítása alá tartozó, válogatott harcosokból álló, kevéssé ismert egységet akkor vetik be, ha a küldetésnek mindenképpen sikerrel kell járnia. Ők a Tier 1 műveleti egységek. A háború valódi, élő, lélegző precíziós eszközei.  Szakértői az erőszak alkalmazásának. Nemzetközi szinten tevékenykednek a különböző országok számára. Noha ez az információ titkos, a számuk az Egyesült Államokban néhány százra tehető.

Az új Medal of Honor Warfighter játékot ebbe a nemzetközi elitosztagba tartozó Tier 1 műveleti egységek ihlették, és a közreműködésükkel készült. Ezt a személyes történetet valódi Tier 1 katonák írták tengerentúli bevetésük során. A játékosok ezeknek az elit harcosoknak a szerepét veszik át, és egyedileg összeállított képességeik segítségével nyomoznak le egy valós globális veszélyforrást különböző országokbeli valódi helyszíneken, melyeket valódi ellenségek tartanak kézben. A 2012. október 23-án megjelenő Medal of Honor Warfighter játéknál nincs hitelesebb.